Беларус стяга армията си. Тя започна 10-дневни годишни мобилизационни учения, съобщава Ройтерс.Министерството

...
Беларус стяга армията си. Тя започна 10-дневни годишни мобилизационни учения, съобщава Ройтерс.Министерството
Коментари Харесай

Беларуската армия се стяга, оценяват и резервистите

Беларус стяга армията си. Тя започна 10-дневни годишни " мобилизационни учения ", съобщава " Ройтерс ".

Министерството на защитата на страната уточни, че ученията имат за цел да оценят степента на подготовка на държавните институции за мобилизиране на резервисти. Всички беларуски мъже са длъжни да извършват военна работа и да останат в запаса след приключването ѝ.

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на президента Владимир Путин да употребява територията на страната като плацдарм за нахлуването на съветските сили в Украйна на 24 февруари.

Оттогава страната организира чести учения взаимно с Русия и разрешава на съветските сили да употребяват нейните военни бази за образование. Този месец Беларус получи и руски тактически нуклеарни оръжия, които руският президент Владимир Путин определи като предизвестие към Запада, съобщи нюз.бг.

Въпреки че беларуските въоръжени сили не са се присъединили директно във войната на страната на Русия, президентът Александър Лукашенко съобщи, че страната му ще влезе в спора при положение на  " пълномащабна експанзия " против нея.

Беларус се намира на север от Украйна, която би трябвало да има подготвеност за офанзива и от тази посока, докато разгръща контранастъплението си срещу съветските сили в южната и източната част на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР